شنبه تا چهارشنبه ۱۷-۸ ۴۲۰۴ ۴۴۲۰ ۹۸۱۱+
  • FaceBook
  • Instagram
  • FaceBook

وکیوم کوتر

وکیوم کوتر نام لاتین مجموعه دستگاه هایی است که با ایجاد خلاء در فضایی که دانه های تولید شده حضور دارند، موادی را بصورت مایع و در برخی موارد جامد به سطح خارجی دانه ها می افزایند و سپس با بازگرداندن هوا، امکان ورود مایعات را به داخل دانه ها فراهم می کنند.

هر چند وکیوم کوترها با هدف تولید خوراک آبزیان و خوراک حیوانات خانگی (پت فود) ابداع شده اند اما در سالیان اخیر در تولید خوراک طیور که ابعاد بزرگتری دارد بسیار بکار رفته اند. اما سوالی که ذهن مخاطبان را به خود مشغول می دارد هدف و یا بعبارتی نیازی است که استفاده از فن آوری بالایی مثل وکیوم کوتر را توجیه می نماید. در ادامه برخی از علت های اصلی نیاز به چنین تجهیزی را بر شمرده ایم:

  • دمای بالا در برخی از فرآیندهای تولید خوراک

در روش های نوین تولید خوراک حیوانات، از فرآیندهایی استفاده می شود که منجر به افزایش دمای مواد در جریان تولید می گردد. از مهم ترین فرآیندهای افزایش دهنده ی دمای مواد؛ می توان کاندیشنینگ را نام برد که در راهکار های پلت و اکسترود تقریباً مشترک است. در این فرآیند افزودن بخار داغ، منجر به افزایش دما می شود. فرآیندهای دیگری نظیر عبور خوراک از دای دستگاه پلت و یا عبور مواد از اکسترودر نیز دمای مواد اولیه را بشدت افزایش می دهند. از دیگر فرآیندهای با دمای بالا می توان به آسیاب شدن و اکسپندینگ اشاره نمود.
به خاطر داریم دمای بالای خوراک در کنار مزیت هایی که از جنبه های بهداشتی و یا تولید خوراک با ظاهر مناسب تر دارد به برخی از ترکیبات مفید خوراک نظیر ویتامین ها یا آنزیم ها و .... آسیب می رساند و در نتیجه کیفیت خوراک نهایی را کاهش می دهد.
از دیگر مواد حساس به گرما می توان به طعم ها و رنگ ها اشاره نمود که بویژه در تولید خوراک حیوانات خانگی بسیار با اهمیت است. یکی از علل تفاوت کیفیت محصولات برندهای مشهور خوراک حیوانات خانگی در قیاس با دیگر تولیدکنندگان، بکارگیری این فن آوری است.

  • محدویت در اضافه نمودن مایعات حاوی ریزمغذی ها و بویژه چربی/روغن در فرمول

علاوه بر نکات اشاره شده درباره اثرات دمای بالا، محدودیتی دیگری در برابر متخصصین تغذیه قرار دارد و آن حداکثر چربی در فرمول است. یکی از ویژگی های اصلی طراحی مناسب و انتخاب صحیح تجهیزات، ایجاد زمینه‌ی انعطاف پذیری هر چه بیشتر برای متخصصین تغذیه است تا بتوانند با سهولت بیشتر از میان مواد اولیه موجود محصولی با بالاترین کیفیت خروجی را تولید کنند. در راهکار پلت و اکسترود محدودیت جدی در حداکثر درصد چربی/روغن در فرمول وجود دارد. برای مثال در صورت بالا بودن درصد چربی ظرفیت و عملکرد آسیاب دچار خلل خواهد شد. اگر هم چربی/روغن را در میکسر به مواد اضافه کنیم، امکان تولید خوراک با کیفیت در دستگاه پلت و بخصوص اکسترودر در درصدهای بالای چربی (در فن آوری های پیشرفته استفاده از حداکثر درصد ممکن بالاتر است.) وجود ندارد. افزایش چربی منجر به کاهش شدید فشار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌داخل اکسترودر شده و خلل جدی در ایده ی کلی اکستروژن که مبتنی بر اختلاف فشار شدید داخل و خارج است ایجاد می نماید.

  • وارد کردن مواد به داخل دانه ها

علاوه بر موارد مذکور امکان دارد جیره نویس علاقه مند باشد تا مایعات اضافه شده به دانه ها به درون دانه وارد شوند و سطح خارجی به کمترین میزان به مایع اضافه شده آغشته شود. نیاز به اجرایی کردن این خواسته که با توجه به نحوه ی تغذیه ی آبزیان کاملاً قابل درک است؛ با روش  قدیمی کوتینگ که در فشار عادی هوا انجام می شود امکان پذیر نیست.

با توجه به مجموع موارد مذکور، و علل بسیار دیگری که به برخی اجمالاً اشاره شد، فن آوری وکیوم کوتینگ، انعطاف پذیری بالایی در پیش روی جیره نویسان و متخصصین تغذیه قرار می دهد و می تواند به بهینگی هر چه بیشتر زنجیره ی تولید منتهی شود.

نحوه ی عملکرد وکیوم کوترها:

فرآیند ساده  شده ی وکیوم کوتینگ شامل گام های زیر است:

  • ورود مواد به وکیوم کوتر
  • ایجاد خلاء متناسب با نوع وکیوم کوتر و روش ایجاد خلاء
  • اندازه گیری و پاشش مایعات بر روی دانه ها
  • بازگرداندن هوا به داخل سیستم
  • ورود مایعات به داخل دانه ها همراه با هوای برگشتی

در ادامه توضیحات مختصری در خصوص وکیوم کوترهای اندریتز ارائه می دهیم.

در وکیوم کوترهای سری VAC اندریتز، مواد پس از ورود به یک مخزن مخروطی شکل، توسط مارپیچی عمودی به آرامی حرکت داده می شوند. دانه های خوراک دارای ساختار متخلخلی هستند و سیستم مکش، هوای درون دانه ها را تخلیه کرده و سپس مایعات، پودرها، مواد مغذی و رنگ ها به صورت 360 درجه و یکنواخت پاشیده می شوند.
هدف از وکیوم کوتینگ استفاده از اختلاف فشار برای وادار کردن مایعات، به ورود از لایه بیرونی به عمق منافذ خوراک است. فشار وکیوم با توجه به حجم مایعات اضافه شده باید کنترل شود. برای داشتن سطح بالای پوشش، مدت زمان آزاد سازی فشار طولانی تری (غالباً تا 180 ثانیه) لازم است.

در تصویر 1 مدت زمان آزاد سازی فشار کوتاه 30 ثانیه: هوا به محصول نفوذ می کند و در نتیجه خاصیت جذب نامطلوبی دارد.
در تصویر 2 مدت زمان آزاد سازی فشار طولانی 180 ثانیه: موجب ورود آرام مایعات به مرکز محصول می شود.

مزایای استفاده از وکیوم کوترهای اندریتز:
  • افزودن مقادیر بالای مایعات تا 35% وزن ماده خشک و در صورت استفاده از سیستم ECS اندریتز تا 45%
  • راندمان پاششی بالا (به طور مثال، مایعات در حجم های بسیار کم)
  • حرکت آرام خوراک بدون تولید گرد و غبار
  • فشار خلاء تا 10 میلی بار
  • انعطاف پذیری بالا برای تولید با ظرفیت ها و بچ های متفاوت
  • دریچه های بازدید برروی دستگاه برای چک کردن مراحل عملیات
  • دریچه تخلیه با سیلندرهای پنوماتیک سریع عمل می کند و هیچ ماده ای در مخزن باقی نمی ماند

جهت دریافت و مشاهده کاتالوگ محصول اینجا را کلیک کنید